K2+D3 vitaminHa D vitamin bevitelről beszélünk sokaknak vagy a tabletta vagy a napozás jut eszébe. Nyáron nem is nagyon van szükség a tabletta bevételére, ha megfelelő mennyiségben napozunk. Arra azonban figyelni kell, hogy a nyáron „összeszedett” D3 vitamin nem tart sokáig, így azután pótolni kell. Sokan megfeledkeznek arról, hogy a D vitamin (D2 vitamin, D3 vitamin) élelmiszerrel is bevihető. Nézzük, melyek azok az élelmiszerek, amikben megtalálható a D vitamin: hering, lazac, makréla, szardínia. Szerintem ezek azok, amikre kevésbé gondolunk, nem biztos, hogy sűrűn hozzá tudunk jutni. Ám nézzük, hogy melyek azok az élelmiszerek, amik bárki számára elérhetők és D vitamin források lehetnek. Ez például a tonhal, tej, teljes kiőrlésű gabona, tojás és máj. Azt hangsúlyoznom kell, hogy túlzásba sem szabad esni, hiszen a túl sok D vitamin bevitel sem jó, hiszen megemelkedik a vér kalcium szintje és a többlet lerakódik. Nyilván ehhez nagyon sok D vitamint kell fogyasztani, de nem árt odafigyelni az arany középútra ennél is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Post Navigation